Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

07sep15


L'abstenció del govern d'Ada Colau deixa Barcelona, de moment, fora de l'AMI


Barcelona no formarà, de moment, part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tal i com es preveia, la proposta d'adhesió -debatuda avui en un ple extraordinari- s'ha quedat a quatre vots de la majoria absoluta necessària. L'abstenció de l'equip de govern d'Ada Colau ha provocat que la capital del país no entri a l'entitat municipalista independentista.

Les referències al context electoral han estat constants en tot el ple. De fet, en les paraules finals de l'alcaldessa, Ada Colau, no ha volgut donar la qüestió per tancada. La darrer intervenció de Jaume Asens, de l'equip de govern, ho ha explicitat més: "Si realment haguessin volgut guanyar aquesta votació, ho haguessin fet diferent. Potser haurien d'haver parlat abans amb nosaltres". Hi ha la sensació que el tema no està tancat, i dependrà molt dels pactes que es puguin tancar al consistori després del 27-S.

El ple ha donat poques sorpreses, però moltes ocasions per posicionar-se ideològicament.

Alfred Bosch s'ha mostrat molt contundent amb Barcelona en Comú. La decisió del grup d'Ada Colau d'abstenir-se ha provocat una reacció dura per part d'ERC: "Avui li retirem la confiança que li vam donar. A partir d'ara s'haurà de guanyar cada suport que rebi per part nostra".

Bosch ha dit que "votar l'AMI es fer-ho per hospitals, per escoles, per infraestructures". I que "Barcelona vota avui ser una capital de debò". Abans, Xavier Trias ha dit que "tothom mira a Barcelona. Vivim un moment històric". En referència al discurs dels contraris a l'adhesió, que han parlat de "l'independentisme que divideix els catalans", l'exalcalde ha afirmat, contundent: "Sembla que només hi ha divisió quan s'és un mesell".

[Font: Par Pep Martí, Nació Digital, Barcelona, 07sep15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.