Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01jun14


La CUP demana «calma» a Trias


Primeres respostes a l'ultimàtum de l'Ajuntament de Barcelona pel conflicte de Can Vies. El diputat de la CUP David Fernández ha demanat al consistori que "es calmi" i que assumeixi "l'error i l'horror" que van cometre desallotjant i "vandalitzant" el centre social de Sants. "L'ajuntament ha demostrat tenir un nul respecte per la cultura dels centres autogestionats com Can Vies, no es pot ser bomber piròman i aquest és el paper que han jugat", ha assegurat durant un acte a Olot.

Fernández ha explicat que la ciutat ha viscut "una setmana molt tensa" que caldrà analitzar però ha destacat que és possible el conflicte estigui arribant a la seva fi. "Estem a les portes d'una resolució", ha subratllat. Això sí, serà fora del consistori.

La rèplica de Can Vies per donar la cara

Per altra banda, el col·lectiu de Can Vies ha replicat a l'Ajuntament que "donar la cara" és per ells continuar amb la reconstrucció de l'edifici, unes tasques que van començar dissabte i que continuen aquest diumenge. Així han respost a les paraules del primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, que ha afirmat que "si hi ha gent a Can Vies que de veritat vol dialogar que surti i doni la cara".

Fonts del col·lectiu han volgut també "evidenciar" que els aldarulls aquestes darreres nits s'han produït coincidint amb una "forta presència policial". A més, Can Vies se suma a la convocatòria de 'Rereguarda en moviment' de concentrar-se dilluns a la Ciutat de la Justícia en suport als detinguts.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 01jun14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 03Jun14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.