Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02mar16


Tardà acusa Sánchez de no tenir «ni idea» del que passa a Catalunya


Que no hi hauria entesa entre el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i els diputats d'ERC de cara a la investidura, era sabut. Però la intervenció del portaveu republicà al Congrés, Joan Tardà, ha servit per confirmar com de diferents són les relacions entre ambdós partits si es compara amb les legislatures de Rodríguez Zapatero i les aliances dels tripartits.

Un dels principals missatges que ha llançat Tardà és que al PSOE no es té coneixement de la realitat catalana. "És lamentable que afirmi que a Catalunya hi ha fractura, no en tenen ni idea", li ha etzibat el portaveu d'ERC a Pedro Sánchez. I el candidat del PSOE ha respost, durant el torn de rèplica, intentant fer gala d'entendre el que passa a Catalunya. Des del seu punt de vista, "fins i tot els votants de Junts pel Sí" esperen "un nou acord" perquè Catalunya segueixi dins d'Espanya.

Tardà, lapidari

Constatada la distància que hi ha entre ambdues formacions, no sorprèn que Tardà s'hagi dedicar a fer una defensa a ultrança del full de ruta estipulat pels partits independentistes al Parlament arran de les eleccions del 27 de setembre. I ho ha fet, com ja sol ser habitual en ell en sessions de transcendència al Congrés, amb frases lapidàries.

"Si perseguien la castració química de Catalunya, és que no ens coneixen", ha advertit Tardà en referència al pacte entre el PSOE i Ciutadans. Un pacte, per cert, que ha comparat amb el de la LOAPA a principis dels anys vuitanta, la llei que va establir el cafè per a tothom en l'àmbit autonòmic. "No som una colònia però sí que som un país annexionat", ha afegit a continuació el portaveu d'ERC.

L'escenari que ha intenta dibuixar Tardà al PSOE és que tenen "dos camins". D'una banda, la "via democràtica", la que autoritzaria un referèndum perquè Catalunya decideixi quin ha de ser el seu futur. De l'altra, "la via dels estats de tradició autoritària". Ara bé, sigui quina sigui, Tardà ha sentenciat que han abandonat els intents de reformar Espanya, que no s'aturaran en el trànsit cap a la independència, i que el primer esglaó és el d'elaborar les lleis de desconnexió al Parlament.

[Font: Per Pere Gendrau, Nació digital, Barcelona, 02mar16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 03Mar16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.