Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03mar16


El Constitucional admet a tràmit el recurs contra la comissió del Procés Constituent


El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dijous el recurs del govern espanyol que l'instava a actuar contra la comissió d'estudi del Procés Constituent. L'executiu de Mariano Rajoy considera que la seva creació incompleix la sentència que va declarar inconstitucional la resolució independentista. En aquest cas, l'admissió a tràmit no suposa la suspensió cautelar de l'òrgan.

Els magistrats resoldran la qüestió després d'haver rebut les al·legacions que fa uns dies van emetre tant el Parlament com la Fiscalia. Les argumentacions del ministeri públic coincideixen amb les de l'Advocacia de l'Estat, que va presentar l'incident d'execució de sentència sol·licitant que la comissió es tingui per "nul·la sense cap mena d'efecte jurídic".

En el seu escrit el Parlament al·legava que la creació i la constitució de l'òrgan no contravenien en cap cas la sentència sobre la declaració de ruptura. Els lletrats apuntaven que la decisió de crear-lo era iniciativa parlamentària que tan sols suposava l'obertura d'un procediment el resultat del qual està per determinar.

La comissió començarà a fer els primers passos el pròxim 8 de març amb dos punts en l'ordre del dia: la ratificació del nou president i la preparació de l'esmentat pla. A proposta de Junts Pel Sí -acceptada per la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot- Lluís Llach ocuparà la presidència de la comissió. El diputat pren el relleu de Muriel Casals, que va morir el passat 14 de febrer. La comissió només s'ha reunit en la sessió constitutiva i encara no ha definit els seus objectius. C's i el PSC mantenen la negativa a participar-hi, fet pel qual només seran quatre els grups que hi prendran part.

[Font: Nació digital, Barcelona, 03mar16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 04Mar16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.