Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18mai16


Puigdemont no assistirà a la final de Copa per la prohibició de l'estelada


Reacció contundent de Carles Puigdemont a la prohibició de les estelades per part del govern espanyol a la final de Copa. El president català ha decidit no assistir al partit que s'havia de disputar aquest diumenge al Vicente Calderón fins que no es revoqui una decisió que ha qualificat d'atac a la llibertat d'expressió. "És una bandera absolutament legal", ha argumentat després de reunir-se amb Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana.

"És als balcons i ha estat sostinguda a les mans per milions de catalans que hi veuen un símbol de llibertat", ha afegit tot reconeixent la seva sorpresa per la decisió de la delegació del govern espanyol a Madrid.

La reacció de Puigdemont no ha estat la primera del Govern. Carles Mundó, conseller de Justícia, ha qualificat de "vergonyosa" la decisió en una entrevista a Catalunya Ràdio. Considera que es vol "coartar" la llibertat dels ciutadans i remarca que l'estelada és un "símbol democràtic".

Drets presentarà un recurs

L'associació d'advocats Drets presentarà un recurs contra la prohibició d'estelades al Camp Nou. Així ho ha explicat el president Sergi Blàzquez a NacióDigital hores després que la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, hagi anunciat que no es podran entrar banderes independentistes a l'estadi.

Drets interposarà el recurs "en nom d'aficionats culers" amb qui s'ha posat en contacte i que consideren que s'ha vulnerat el seu dret d'expressar-se lliurement. De fet, Blàzquez apunta que l'estelada és una bandera legal reconeguda pel Parlament i que la decisió és clarament política.

"Equiparen l'estelada amb una bandera nazi que incita a l'odi i a la xenofòbia, però la bandera independentista no té res a veure amb això. L'estelada la porten centenars de milers de catalans i és una aspiració democràtica", ha explicat el president de Drets a NacióDigital.

La delegació del govern espanyol ha fet servir la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport per justificar la decisió. Segons Blàzquez, però, la resolució va en contra de la mateixa Constitució espanyola en "atemptar contra la llibertat d'expressió" i pretén "coaccionar" els aficionats.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18mai16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19May16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.