Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18mai16


Les estelades, prohibides a la final de Copa del Rei


Uns 2.500 efectius participaran en el dispositiu de seguretat del partit de la final de la Copa del Rei de futbol, que enfrontarà diumenge el FC Barcelona i el Sevilla, a l'estadi del Vicente Calderón de Madrid. Al matx no s'hi podran entrar estelades ni altres símbols anticonstitucionals, tal com fixa la Ley del Deporte, segons ha explicat la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa.

Es tracta d'un partit d'alt risc que comptarà amb un estadi ple amb capacitat de 54.907 espectadors i una previsió de gairebé 40.000 aficionats d'ambdós clubs. La delegada del govern ha argumentat que el futbol no pot ser "un escenari de lluita política".

Per tot plegat, es registraran tots els aficionats a l'entrada al camp. Així, es recomana als aficionats a acudir al partit amb temps suficient per poder passar amb tranquil·litat els controls de seguretat establerts per la Policia Nacional i la Federació Espanyola de Futbol. Per això, les portes de l'estadi s'obriran tres hores i mitja abans de començar el partit.

Per un altre costat, es reforçaran les línies d'autobusos diürns i nocturns, així com trens i metros. "És una oportunitat més perquè Madrid segueixi demostrant la seva capacitat per organitzar grans esdeveniments esportius que generen riquesa i impacte econòmic", ha explicat Dancausa.

La UEFA i el Reial Madrid

La proliferació d'estelades en els darrers temps, emmarcades en el procés sobiranista català, ha generat diverses polèmiques.

En el darrer partit de lliga entre el Reial Madrid i el Barça al Santiago Bernabeu tenia ordres directes de no deixar entrar cap bandera estelada al camp. La decisió més sonada, però, han estat les dues sancions de la UEFA al Barça perquè els seus aficionats han lluït la insígnia independentista en algun camp: 40.000 euros per la presència d'estelades al partit Barça-Bayer Leverkusen i 30.000 euros més per la final de la Champions a Berlin contra la Juventus.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18mai16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 19May16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.