Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun16


Antonio Baños: «Si avui la CUP vota amb el PP se'm regirarà l'estómac»


Antonio Baños, exdiputat de la CUP, s'ha mostrat "trist" per la decisió de la seva formació de vetar els pressupostos del Govern català. "Aquests eren els pressupostos del procés, polítics i simbòlics. Era la primera majoria independentista del país. Ahir no es va valorar prou o no va prosperar", ha dit el cupaire aquest matí a la tertúlia a El Món a Rac11.

"El pacte d'estabilitat que es va signar aquells dies [el 9 de gener] si no de manera explícita perquè la paraula pressupostos no sortia, quedava clar que també incloïa aprovar els pressupostos", creu Baños. L'exlíder de la CUP ha admès que si avui la CUP vota el mateix que Garcia Albiol se li "regirarà l'estómac".

Baños creu que eren uns bons pressupostos, "millorables", però on no hi havia "retallades". La negativa de la CUP no és "decent" ja que afectarà "els més necessitats", apunta.

Baños reconeix que la CUP està dividida: "Ahir va quedar clar que hi havia un altre empat, que al final Crida Constituent va desfer. Sobre temes clau com Mas "sí" o Mas "no", pressupostos "sí" o pressupostos "no". "A la CUP li ha arribat un moment de responsabilitat que no tenia abans, de blanc o negre, i que ha separat les forces i els militants", explica.

Pel que fa al futur del procés sobiranista, Baños creu que encara no està mort: "Aquest procés ha passat per tantes mutacions, i encara som vius, que aquesta és una més". Tot i això reconeix, i troba "natural", la "malfiança [entre la CUP, CDC i ERC]. Són partits polítics que competien i que ara han de col·laborar".

[Font: Nació digital, Barcelona, 08jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 09Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.