Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun16


La CUP respon Puigdemont: «Avui no es trenca cap acord polític»


La CUP ha emès el seu veredicte sobre l'acord d'estabilitat amb Junts pel Sí. "Avui no es trenca cap acord polític, sinó que muta", ha sentenciat la diputada, Eulàlia Reguant, en resposta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ja dóna el pacte per mort arran de l'esmena a la totalitat dels anticapitalistes als pressupostos.

D'aquesta manera queda clar que per al partit de l'esquerra independentista la legislatura i l'equilibri de forces actual al Parlament no té per què canviar. De fet, la mateixa diputada ha emplaçat el Govern a començar a treballar en els pressupostos del 2017 i aprofitar el marge que doni la pròrroga dels comptes.

Per això, la diputada ha intentat destacar els elements que uneixen la CUP amb Junts pel Sí més que les diferències. "Hem de tenir present que no ens vam presentar a les eleccions amb Junts pel Sí", ha recordat primer, per passar a subratllar que tot i que les dues formacions tenen "projectes polítics diferents" hi ha el "projecte comú de la independència". Per remarcar encara més el paper preponderant de l'eix nacional en el pacte amb la coalició formada per ERC i CDC, Reguant ha afegit que "la llei més important que aquest Parlament aprovarà serà la de transitorietat jurídica".

La base social, per eixamplar

Entrant en el debat de pressupostos pròpiament dit, la diputada cupaire ha lamentat que els comptes defensats per Oriol Junqueras no hagin servit per eixamplar la base social de l'independentisme. Fent memòria, Reguant ha assegurat que des del 27 de setembre el propòsit dels partits independentistes era transitar el camí dels 18 mesos "sumant els no convençuts". I per a la CUP això s'havia de fer "donant senyals clares i inequívoques" sobre les polítiques socials "que ha de nodrir fins el dia del seu naixement aquesta filla col·lectiva que tindrà forma de societat republicana".

Més enllà del full de ruta independentista, Reguant també ha criticat que si bé els pressupostos presentats pel Govern són "millors" que els de l'any passat, segueixen sent "manifestament insuficients". "Segueixen supeditats a Montoro i a la Troika, segueixen sense posar al centre la obediència al Parlament de Catalunya", ha denunciat Reguant. I un dels principals elements de supeditació detectat per la CUP és l'acceptació del topall de dèficit del 0,7%, fet que ha qualificat de "derrota" davant "l'autoritarisme de l'Estat".

[Font: Per Isaac Meler, Nació digital, Barcelona, 08jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 09Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.