Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun16


Junqueras fa una defensa aferrissada dels pressupostos per deixar en evidència la CUP


El vicepresident Oriol Junqueras, conseller també d'Economia, ha presentat avui els pressupostos de Catalunya. Ho ha fet admetent des de l'inici que probablement no prosperaran, però els ha volgut explicar adreçant-se als ciutadans, inclosos molts dels qui han votat forces polítiques que impediran la seva aprovació i que patiran "les conseqüències extremadament greus". Els ha definit com "els primers pressupostos realment expansius des de fa molts anys", amb un increment de la disponibilitat d'un 5,3%. Amb dues grans potes sobre les quals descansen els comptes: les polítiques socials (quasi 870 milions dels 1.100 de més de la disponibilitat pressupostària) i l'esforç per la recuperació.

L'economia catalana va créixer l'any passat un 3,4%, "un creixement robust", ha explicat el vicepresident, que ha dit que la previsió del creixement per aquest any és del 2,9%, una xifra realista i a l'abast. Junqueras ha analitzat algunes de les dades troncals de la perspectiva econòmica. Ha dit que ens havíem acostumat a contemplar un PIB català de 200.000 milions d'euros, però el comportament dels anys darrers ens situaran en 223.000 milions d'euros del PIB a finals d'any, i a finals del 2017 en 232.000 milions d'euros. Una dada fonamental que obre l'horitzó a cert optimisme. Ha considerat que es pot preveure limitar la desocupació entorn a un 15%, que no és el desitjable, però sí una millora substancial.

El vicepresident ha detallat les partides més estratègiques: prop de 500 milions d'euros en el bloc de recerca i tecnologia, increment en foment de l'ocupació en quasi 100 milions d'euros, ha assenyalat el 73% d'increment en el bloc de polítiques socials: en beques menjador, reducció d'un 50% en llistes d'espera en primeres visites (96 milions), reducció d'un 10% en llistes d'espera en casos d'intervenció quirúrgica, emergència habitacional (10 milions), i un llarg etcètera de capítols que Junqueras, de manera persistent, ha anat enunciant, intentant foradar la línia argumental cupaire.

"La diferència entre prorrogar un pressupost i fer-ne un de nou és menor en cas que tots dos s'assemblin", ha dit, però no és el cas. Aquests són uns pressupostos molt diferents als de l'any passat. Junqueras ha dit que les conseqüències de no aprovar aquests comptes seran "severes".

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 08jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 09Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.