Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun16


Puigdemont dóna per trencat l'acord d'estabilitat amb la CUP


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha constatat aquest dimecres que el veto de la CUP als pressupostos marca un "punt d'inflexió" i ha donat per trencat l'acord d'estabilitat amb els cupaires en el discurs que ha fet durant la reunió que ha tingut lloc al Parlament entre el Govern i Junts pel Sí, tot just abans de començar el debat sobre els pressupostos. Segons han explicat a l'ACN fonts properes, Puigdemont ha garantit que el Govern no pactarà els comptes "a qualsevol preu" i no es "vendrà", perquè l'objectiu continua sent la independència. També ha acusat la CUP de mentir quan es queixa que no els han consultat a l'hora d'elaborar els comptes, i ha esgrimit un document amb setze reunions acreditades. La reunió ha servit per escenificar unitat i per refermar la cohesió de Junts pel Sí.

Segons fonts coneixedores, durant la trobada s'ha constatat que la CUP ha incomplert l'acord d'estabilitat, tot i que des de CDC i el mateix Puigdemont han anat més enllà i han donat per trencat el pacte. Hi ha hagut tres discursos i tots tres han acabat amb aplaudiments: el del president, el del vicepresident, Oriol Junqueras, i el del president del grup parlamentari, Jordi Turull. Segons les mateixes fonts, no s'ha parlat d'eleccions, sinó de continuar endavant amb la legislatura.

La decisió de la CUP de mantenir la seva esmena a la totalitat obligarà el Govern i Junts pel Sí a fer una reflexió, va dir dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, que va reconèixer que s'haurien de "replantejar tota una sèrie de qüestions" sobre el dia a dia i la legislatura. Va admetre, fins i tot, que la legislatura estava "tocada".

De moment s'ha produït una primera reunió per donar una imatge d'unitat, que ha durat poc més de mitja hora. El president de la Generalitat ha entrat tot just a les 9 acompanyat per Munté i pel president del grup, Jordi Turull, que ha baixat a rebre'ls a l'entrada del Parlament. Junqueras, per la seva part, ha intentat fer una entrada discreta a la cambra.

A través de Twitter, Jordi Turull ha assegurat que el "compromís amb la independència segueix ferm". "Avui potser assistim a una derrota parlamentària, en cap cas a una rendició. Nosaltres no fallarem", ha subratllat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 08jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 09Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.