Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08jun16


Junqueras qualifica l'actitud de la CUP d'«error molt difícil d'entendre» que «tindrà conseqüències»


En el torn de rèplica als grups en nom del Govern, Oriol Junqueras ha reiterat l'argumentari de Junts pel Sí a favor dels pressupostos. Ha tornat a defensar, de forma molt vehement, la serietat dels números fets pel seu departament, que eviten les partides subjectes a negociació política i no inclouen ingressos ficticis.

Junqueras ha recordat a la CUP que havien conversat molt amb la CUP sobre els comptes i que el grup de l'esquerra independentista havia dit que discutiria la proposta del Govern durant el tràmit parlamentari. Ha titllat l'actitud de la CUP "d'error molt difícil d'entendre" i que "tindrà conseqüències en altres àmbits". Ha dit, molt emocionat, que la CUP va votar el pla d'actuació del Govern, el que implica que aquest disposi dels estris necessaris per fer-lo efectiu.

Junqueras ha contestat també les crítiques dels altres grups. Sobre el "continuisme" dels comptes, el vicepresident ha dit -mirant Joan Coscubiela- que el que seria continuista seria la pròrroga: "Això seria no ja continuisme, és que seria el mateix".

Sobre el dèficit, ha contestat el popular Millo al dir que "els campions del dèficit a Europa són vostès, és el govern espanyol". Ha rebutjat l'acusació feta pel PP que els 1.100 milions nous que s'inclouen es volen destinar a la independència, quan s'aboquen a partides socials. "El problema que tenim és la infradotació que pateix la nostra economia, i això ho diu tothom". Junqueras li ha tornat a Millo la faula de la granota i l'escorpí, però l'ha acabat dient que "l'escorpí era el govern del PP".

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 08jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 09Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.