Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09jun16


El Govern es personarà contra els que van ferir 39 mossos als aldarulls de Gràcia


El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat en el ple del Parlament que el Govern es presentarà contra els que van provocar aldarulls pel "banc expropiat" del barri barceloní de Gràcia per haver ferit 39 agents dels Mossos d'Esquadra i haver danyat greument nombrosos béns públics.

En resposta aquest dijous a una pregunta parlamentària sobre els esdeveniments a Gràcia del diputat de PP Alberto Villagrasa, Jané ha detallat que l'executiu català sempre ha defensat personar-se en totes aquelles causes en les quals es perjudiquin agents i béns públics.

Ha detallat que el balanç de les diverses jornades d'incidents és de 39 agents ferits, 12 d'ells actualment de baixa, dels quals un serà de llarga durada perquè "li van trencar el taló d'Aquil·les".

S'està actuant amb diligència davant d'aquests fets i ja hi ha 11 investigats en tres jutjats de Barcelona i un total de 55 identificats: "Això ha de tenir conseqüències. És inacceptable el que han fet i en aquest rebuig hi ha unanimitat de tots els membres del Govern."

Jané ha defensat l'actuació dels Mossos en els aldarulls perquè s'han regit pels principis bàsics d'"oportunitat i proporcionalitat", i ha acusat els okupes de trencar la convivència pacífica als carrers de Gràcia.

Davant de l'imminent començament de la campanya electoral, Jané ha demanat que "no es barregin per mig els temes de seguretat i els Mossos no protagonitzin el debat polític" perquè d'ells depèn la seguretat i la convivència i se'ls ha de donar suport.

Villagrasa ha defensat que l'actuació dels Mossos ha estat proporcionada a la violència que han desplegat els "terroristes urbans", als qui ha demanat que es jutgi com a membres de la kale borroka al País Basc.

[Font: Nació digital, Barcelona, 09jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.