Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

10dic12


Confirmades 62 concentracions contra la reforma de Wert


La plataforma Somescola tenia confirmades fins a les tres de la tarda 62 concentracions contra la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert i en defensa del model d'immersió lingüística. A banda de la concentració a la Plaça Sant Jaume, a dos quarts de set de la tarda, també s'esperen actes de protesta a la Plaça del Vi de Girona, a la Plaça de la Pau de Lleida, a la Plaça de la Font de Tarragona i a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa, a més d'altres localitats com Arenys de Mar, Figueres, Igualada, La Seu d'Urgell, Manresa, Mataró, Olot, Palamós, Ripoll, Sabadell, Terrassa, Torelló, Vic i Vilafranca del Penedès. La llista dels municipis que s'han adherit a la protesta es pot consultar al web de la plataforma.

Les concentracions estan convocades entre les 18 hores i els 19 hores, depenent del municipi. La consellera d'Educació, Irene Rigau, rebrà els portaveus de Somescola en acabar la concentració a la plaça Sant Jaume.

Amb aquesta jornada de protesta comença una setmana en què els partits catalans i el consell escolar estan convocats pel govern a una cimera per defensar la LEC, i el MUCE se suma a la jornada reivindicativa de dijous en defensa de l'educació pública. Entre d'altres, la llei que prepara el govern espanyol relega el català a quarta llengua en passar a ser considerada una llengua d'especialitat, en comptes d'una llengua troncal.

Dimecres, els partits polítics que van donar suport a la LEC i el Consell Escolar estan convocats a una reunió amb el govern de la Generalitat per donar suport a aquest text i mostrar un rebuig unitari a la reforma de Wert. L'objectiu de la reunió és donar resposta a "l'amenaça'' que suposa per a l'escola en català, l'esborrany de la reforma de la llei d'educació espanyola. Serà una trobada inèdita amb Navarro, Junqueras, Herrera i Mas i el Consell Escolar.

El mateix dimecres, el ministre José Ignacio Wert compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar l'avantprojecte de Llei de Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i respondre les preguntes dels diferents grups parlamentaris.

[Font: El Punt Avui, Bacelona, 10dic12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Dec12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.