Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09jun16


Puigdemont, a la CUP: «Els millors ponts són els que no es dinamiten»


Primera sessió de control al Parlament després de l'anunci de la qüestió de confiança. Hi havia molta expectació per escoltar l'intercanvi dialèctic entre el president de la Generalitat i la CUP després del cop d'efecte presidencial d'ahir. La diputada de la CUP Mireia Boya, ha fet una crida a "refer els ponts", recordant els punts en comú amb Junts pel Sí, plasmats en la tramitació de les lleis de desconnexió. Boya ha preguntat pels escenaris que es poden obrir el 26-J i ha apuntat que el referèndum unilateral podria ser una sortida. El president Puigdemont ha dit que n'espera poc de la política espanyola, però que seran escenaris diferents segons si s'imposen les opcions polítiques que no volen cap canvi o les que proposen un referèndum a Catalunya. Puigdemont ha reblat el seu discurs afirmant que "els millors ponts són els que no es dinamiten".

Pel president, cal acollir la proposta d'un referèndum fet per una força política espanyola amb serietat, "no considerant-la un esquer", però que ell tem que el paisatge que sortirà del 26-J no serà molt diferent de l'actual. En tot cas, Puigdemont ha subratllat que "l'agenda política catalana és plenament sobirana" i que les decisions a Catalunya es prenen al seu Parlament.

Puigdemont ha defensat la decisió de presentar la qüestió de confiança i de fer-lo el setembre. Xavier García Albiol ha proclamat que "l'aventura separatista s'ha acabat" i el president de la Generalitat ha respost dient que aquestes afirmacions li recordaven l'últim comunicat de guerra de Franco, "cautivo y desarmado el ejército rojo, la guerra ha terminado", i ha afirmat que el procés sobiranista ho és tot menys una aventura. De pas, ha recordat que Mariano Rajoy no es va presentar al debat d'investidura, "per covardia".

Puigdemont ha respost a alguns líders de l'oposició, com Lluís Rabell i Miquel Iceta, que li han preguntat per possibles canvis en l'orientació política quan presenti la qüestió de confiança, que el Govern està compromès amb el full de ruta i ha assegurat que "la qüestió de confiança no és un tacticisme ni un mecanisme per guanyar temps".

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 09jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.