Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17jun16


Rufián: «La CUP és i serà imprescindible»


La notícia de la dimissió dels membres del secretariat nacional de la CUP ha centrat el matí de campanya d'ERC. Davant les preguntes dels periodistes, el cap de llista dels republicans a les eleccions espanyoles del 26-J, Gabriel Rufián, no ha volgut "entrar a la casa de la CUP" i s'ha limitat a declarar que la formació anticapitalista "és i serà imprescindible" per al procés cap a la independència. Tot i això, ha recordat que el context actual té una "enorme capacitat fagocitadora envers qui no és clar".

En la mateixa línia, Rufián ha evitat entrar clarament en la disputa pels vots independentistes amb Convergència. Tot i això, després de repetir que forces com CDC o Demòcrates són també "imprescindibles" ha subratllat que "Esquerra porta 85 anys defensant el mateix, la república catalana".

"Electoralisme" del PP amb els refugiats

L'acte d'aquest matí dels republicans estava dedicat a parlar sobre la crisi dels refugiats sirians i Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, ha acusat el PP de fer "electoralisme" amb aquest tema. En aquest sentit ha lamentat que el govern espanyol només hagi acollit 124 persones de les 16.000 que va prometre i ha recordat que Catalunya està preparada per l'arribada de 950. A més, ha considerat que el govern espanyol utilitza d'acollida de refugiats com a "bandera" i ha promès que ni ella ni ningú de la Generalitat anirà a buscar-los a l'aeroport enmig de l'expectació mediàtica.

[Font: Per Isaac Meier, Nació digital, Barcelona, 17jui16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 20Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.