Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15jun16


La CUP dissoldrà dilluns el secretariat nacional i convocarà eleccions internes


La CUP dissoldrà el secretariat nacional dilluns vinent i convocarà eleccions internes, segons ha avançat el 3/24. La formació de l'esquerra independentista, segons ha explicat en un comunicat, fa "mesos que treballa per renovar" la seva direcció. Uns canvis que buscaran una major unitat a la formació després de mesos de fortes divisions.

El membre del secretariat nacional Xevi Generó ha considerat que aquesta renovació és necessària per "enfortir i oxigenar" els espais de decisió i per fer front a una nova etapa política i, especialment, al moment polític de la tardor. De fet, segons Generó, "és necessari" que el procés de selecció dels nous membres acabi abans de l'agost per tal que no es faci enmig de "debats intensos" com la qüestió de confiança que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fixat per la segona quinzena de setembre.

El projecte de renovació del secretariat nacional, segons la mateixa CUP, "respon als acords aprovats a l'assemblea nacional d'Esparreguera". "Els acords, enfocats a escollir un secretariat per equips i per projectes, marquen un procés electoral intern per escollir el SN en combinació d'equips d'onze persones, i fins a quatre candidatures individuals", afegeixen.

Poble Lliure demanava una renovació urgent

Per la seva banda, Poble Lliure -organització integrada a la CUP- havia demanat una renovació "urgent" del secretariat i mesures per millorar la democràcia interna com que els diputats de la CUP expressin "de manera proporcional" el vot dels militants.

Després del veto de la CUP als pressupostos, el sector del secretariat més favorable a permetre la tramitació dels comptes s'ha plantejat dimitir per tal de forçar un canvi immediat de tots els membres de l'òrgan però, finalment, no han fet el pas. Segons els estatuts interns, la dimissió de la meitat dels membres hagués forçat la renovació però, de fet, hi ha un consens ampli dins l'organització sobre la necessitat d'aquesta renovació. Dilluns passat la CUP havia de debatre la renovació del secretariat nacional però va ajornar la decisió per manca de quòrum fins dilluns que ve.

[Font: Nació digital, Barcelona, 15jui16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 20Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.