Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

22jun16


El Parlament inicia el procés per destituir el director de l'Oficina Antifrau


El Parlament ha iniciat el procés per destituir Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Tots els grups menys el PP han demanat a la mesa de la cambra catalana revocar-lo i aquest mateix dijous es reunirà la comissió d'Afers Institucionals, que presideix el diputat de Ciutadans Jean Castel. La comissió proposarà la destitució per tal que l'aprovi el Parlament la setmana vinent. Serà en el ple previst pel dimecres. Només el Parlament el pot destituir, ja que va ser la cambra la que el va elegir per una àmplia majoria el 2011.

Carme Forcadell, després de la reunió extraordinària de la mesa, ha explicat que demà mateix se celebrarà a les 11.00 una sessió de la comissió d'Afers Institucionals on De Alfonso ha estat convidat a comparèixer per donar explicacions. La proposta de revocació l'haurà d'aprovar el ple de la cambra i necessita en primera volta tres cinquenes parts dels vots per tirar endavant. En principi, tindrà el suport de Junts pel Sí, C's, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP.

Segons Forcadell, aquest calendari demostra "l'eficàcia i el compromís" del Parlament en ser "implacables" per combatre la corrupció. Forcadell ha tornat a qualificar els fets de molt greus i ha dit que "com a ciutadana, em sento decebuda". Ha informat que en cas que el director de l'OAC es negués a comparèixer, això no aturaria el procediment.

A la reunió de la mesa hi ha participat el diputat del Partit Popular Alejandro Fernández. El PP no és a la mesa però és convidat a assistir-hi.

La CUP recorda que Mas va proposar De Alfonso

Les diputades de la CUP Mireia Vehí i Gabriela Serra han comparegut. Vehí ha dit que els fets demostren l'ús dels instruments de l'Estat contra l'independentisme i que "la guerra bruta és corrupció i la corrupció és guerra bruta". Però també ha aprofitat per recordar el moment en què la cambra va votar De Alfonso, "que va ser proposat per Artur Mas". Això ho ha repetit i ha dit que només Solidaritat per la Independència hi va votar en contra, mentre que ERC i ICV es van abstenir.

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 22jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 23Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.