Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28jun16


Mas, Ortega i Rigau seran jutjats pel 9-N


Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega seran finalment jutjats pel 9-N. El jutge instructor de la causa ha acabat la instrucció i ha comunicat a les parts que manté els càrrecs contra l'expresident, l'exvicepresidenta i l'exconsellera d'Ensenyament per uns presumptes delictes de desobediència i prevaricació administrativa. La interlocutòria arriba només dos dies després del 26-J.

El magistrat del TSJC envia la causa a judici i ha acordat donar trasllat a les parts perquè en sol·licitin l'obertura i presenten els escrits de qualificació, o bé l'arxivament de la causa. De moment, ha descarta la petició de la defensa de sobreseïment. El mateix Mas hi va insistir la setmana passada arran de l'esclat de l'escàndol de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

L'organització de la consulta del 9-N també ha portat Francesc Homs, aleshores conseller de Presidència, a la justícia. En aquest cas la causa la investiga el Tribunal Suprem que va rebutjar incloure-hi també Mas, Ortega i Rigau.

[Font: Nació digital, Barcelona, 28jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 29Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.