Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28jun16


El Govern qualifica de «judici polític» portar Mas, Ortega i Rigau al banc dels acusats


La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha denunciat "la intencionalitat política" de la decisió de dur a judici l'expresident Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. "És un judici polític", ha afirmat, "barrejat amb les filtracions que hem conegut els darrers dies i que demostren que s'ha volgut embrutar l'honorabilitat" de responsables polítics. Per Munté, "es tracta de moviments tàctics que sempre beneficien els mateixos".

Munté ha mostrat el suport i la solidaritat del Govern als dirigents processats i a Francesc Homs, tot assenyalant el paper jugat des de "les clavegueres de l'Estat". La portaveu ha afegit que "es va voler impedir que hi hagués urnes el 9-N, però n'hi va haver".

Aquesta ha estat la primera reacció del Govern de la Generalitat a la notícia que el jutge Joan Manel Abril ha decidit portar a judici per desobediència i prevaricació a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau per la seva actuació en la consulta del 9-N.

El 26-J, "la mort del referèndum"

Sobre l'escenari que s'obre a partir del 26-J i les possibles preferències quant a pactes de govern, Munté ha dit que "el Govern el que desitja és que hi hagi algú a l'altra banda, algú que no tingui por de parlar i d'abordar el que reclama Catalunya". Ha volgut deixar clar que "a Catalunya es vota diferent del conjunt de l'Estat" i ha afirmat que "si el 20-D va certificar la defunció de la tercera via, el 26-J ha suposat la defunció del referèndum".

El Govern no mostra altra preferència que la voluntat de tirar endavant el full de ruta, ha assegurat Neus Munté, que sí que ha especificat que "els vots sobiranistes no serviran per perpetuar Mariano Rajoy".

La decisió de PP, PSOE i Ciutadans d'impedir que el ministre de l'Interior hagi de comparèixer davant la diputació permanent del Congrés espanyol per donar explicacions sobre les converses amb el director d'Antifrau, ha estat considerada per Munté "molt greu i tòxica per a la democràcia".

[Font: Per Pep Martí, La Vanguardia, Barcelona, 28jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 29Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.