Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jun16


Puigdemont: «Hem de marxar el més aviat possible»


El ple d'aquest dimarts és, sobretot, el de la destitució del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que el cas de les gravacions "és un dels escàndols més greus de la democràcia, com és l'ús de l'Estat per atacar els adversaris polítics". Ho ha dit en resposta a una pregunta del diputat de la CUP Benet Salellas sobre quines mesures prendrà el Govern enfront la impunitat. Puigdemont ha afirmat que "hem de marxar l'abans possible". El president ha citat un intel·lectual espanyol que un dia va dir "catalans i bascos, marxeu, vosaltres que podeu".

Salellas ha recordat que Daniel de Alfonso va ser designat director de l'OAC amb el suport de CiU, PP i PSC, i que no els satisfà que la directora adjunta, Maite Masià, assumeixi la direcció de l'Oficina. Ha fet referència a que el nom de Masià havia aparegut en les escoltes telefòniques del cas ITV, i ha reclamat que l'OAC entri en una fase prerepublicana.

Puigdemont ha demanat a Salellas que "no ens posi en el sac dels culpables, perquè nosaltres som víctimes". El president ha explicat que "hem estat víctimes d'operacions de les clavegueres de l'Estat i s'han pagat confidents", tot recordant les acusacions falses contra l'exalcalde Xavier Trias.

Destitució de Daniel de Alfonso

El ple del Parlament de Catalunya votarà aquest dimecres la destitució de Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, una setmana després que esclatés l'escàndol per les seves converses amb el ministre Jorge Fernández Díaz on conspirava contra els polítics i els partits independentistes. Tot apunta que De Alfonso serà revocat ja que tots els grups menys el PP van aprovar el tràmit per cessar-lo. El cessament necessita el suport de tres cinquenes parts del ple. Si no s'aconsegueix aquest aval, podria tirar endavant en segona volta per majoria absoluta.

El Parlament va iniciar la setmana passada el procés per destituir Daniel de Alfonso. Tots els grups menys el PP van demanar a la mesa de la cambra catalana revocar-lo i l'endemà es va fer el mateix procediment a la comissió d'Afers Institucionals, on el director de l'Oficina Antifrau va comparèixer i va desafiar els diputats assegurant que s'havia reunit amb tots els partits. Només el Parlament el pot destituir, ja que va ser la cambra la que el va elegir per una àmplia majoria el 2011.

[Font: Per Pep Martí, Parlament de Catalunya, Nació digital, Barcelona, 29jun16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Jun16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.