Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11jul16


Barcelona votarà declarar persona no grata Felip VI i tota la Casa Reial


La CUP presentarà a la Comissió municipal de Presidència de Barcelona d'aquest dimecres una proposició per declarar persona no grata Felip VI i tota la Casa Reial espanyola al municipi de Barcelona, i retirar totes les medalles, honors i reconeixements que l'Ajuntament hagi entregat o realitzat a la Casa Reial. La iniciativa inclou instar la resta de municipis de l'Àrea Metropolitana a fer com la capital catalana i revocar qualsevol acord que doni algun reconeixement o honors a la família reial.

La líder "cupaire" a l'Ajuntament, María José Lecha, ha defensat aquest dilluns la proposta perquè el consistori "es defineixi respecte a una institució anacrònica i que va deixar la dictadura de Franco com a imposició". En roda de premsa sobre les comissions municipals d'aquesta setmana, ha considerat que la transició "va ser un gran frau", i contínuament s'ha legitimat la figura de la monarquia que va deixar Franco "com a herència inamovible".

Segons ella, la proposta s'emmarca en els anhels sobiranistes i en els republicans de molts grups, però la CUP encara no ho ha tractat amb els altres partits del consistori. Per tant, es desconeix encara el sentit del vot de les altres formacions i si prosperarà la iniciativa.

[Font: Per Jordi Bes, Nació digital, Barcelona, 11jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Jul16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.