Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11jul16


La Policia Nacional espanyola impedeix inspeccionar el CIE al govern Colau


La Policia Nacional espanyola ha impedit aquest dilluns l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) a un grup d'inspectors de l'Ajuntament de Barcelona que volien comprovar si hi ha activitat. La comitiva municipal estava formada per dos inspectors de llicències del Districte de Sants-Montjuïc i una lletrada del consistori, els quals han aixecat acta de la visita i el fet que no han pogut entrar a les instal·lacions.

Els inspectors hi han acudit després que el Ministeri de l'Interior desobeís el dijous de la setmana passada l'ordre de cessament d'activitat del govern Colau i anunciés la reobertura del centre. Els inspectors hi tornaran un segon cop, però no hi ha data fixada, han informat a NacióDigital fonts municipals. Si llavors tampoc poden entrar, el consistori acudirà al jutjat de primera instància per demanar una ordre de precinte del CIE.

El govern Colau havia dictat l'ordre de cessament d'activitat per manca de llicència adequada al funcionament de les instal·lacions com a CIE, ja que el centre només disposava una del 1992 de quan era una comissaria de la Policia Nacional. El tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, va avisar el dijous abans que Interior desobeís que, si el ministeri incomplia l'ordre municipal, l'Ajuntament emprendria mesures coercitives, les quals podien incloure una multa o, fins i tot, el precinte de les instal·lacions.

[Font: Per Jordi Bes, Nació digital, Barcelona, 11jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Jul16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.