Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11jul16


El Suprem cita a declarar Homs el 19 de setembre per la consulta del 9-N


El Tribunal Suprem ha citat a declarar Francesc Homs el 19 de setembre per la consulta del 9-N. El Suprem ha remès la citació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè li traslladi a l'exconseller, investigat per delictes "greus" de desobediència al Tribunal Consitucional, prevariació i malversació, per la seva actuació en la consulta , els mateixos delictes que Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es fa càrrec de la resta de la causa que afecta els tres primers investigats, mentre que el TS investiga només la part que afecta a Homs.

L'exonseller va tenir per a la Fiscalia un paper rellevant en la preparació de la convocatòria del 9-N. Aquesta acusació es basa en l'existència d'una carta en la qual exconseller de Presidència respon a l'empresa contractada per dissenyar els programes informàtics per a les votacions i que havia sol·licitat a la Generalitat la confirmació que els seus serveis no vulneraven la suspensió del TC.

En aquesta missiva, Homs no només legitima la continuació dels serveis sinó que "conté la implícita advertència de les conseqüències d'un eventual incompliment per la contractista", ja que posa a disposició del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) els serveis jurídics del Govern per exercir accions contra l'esmentada empresa.

[Font: Nació digital, Barcelona, 11jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Jul16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.