Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27jul16


El govern espanyol portarà el procés de desconnexió al Constitucional


El govern espanyol ha decidit aquest dimecres respondre a la votació del Parlament de Catalunya -que ha aprovat les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent- presentant un nou requeriment d'incompliment de sentència davant el Tribunal Constitucional (TC).

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ja ha encarregat a l'advocat de l'Estat que redacti el document que aprovarà aquest divendres el consell de ministres. El mateix Rajoy ha trucat després als líders de les tres altres grans formacions espanyoles, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera, per comunicar-los aquesta decisió.

La Moncloa ha reaccionat amb celeritat a la votació del Parlament de Catalunya. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha comparegut al Congrés alhora que el ministeri de la Presidència ha fet públic un comunicat on ha anunciat que divendres el consell de ministres autoritzarà l'Advocada de l'Estat a presentar davant el Tribunal Constitucional aquest nou incident d'execució de sentència.

Des del Congrés Sáenz de Santamaría ha recordat que el seu executiu ja va advertir fa temps que no en deixaria passar "ni una" i per aquest motiu, vista la "vulneració reiterada de la legalitat constitucional" per part del Parlament de Catalunya ha decidit actuar emplaçant el TC a resoldre un nou incident.

L'executiu espanyol farà públic divendres si inclou al seu escrit aquesta petició. Sáenz de Santamaría ha recordat que "la llei permet diferents possibilitats" i que l'última resolució del TC responent a un incident d'execució de sentència que l'Estat ja feia referència a la possibilitat de sancionar els qui i incompleixin les seves resolucions.

[Font: Nació digital, Barcelona, 27jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Jul16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.