Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

19des12


Mas i Junqueras reclamen la implicació de partits i agents socials per assolir el repte de la consulta


Firma històrica. El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, han signat aquest dimecres al matí el pacte CiU-ERC de governabilitat per aquesta legislatura, i han reclamat la implicació de la resta de forces polítiques i socials per assolir l'objectiu de la consulta l'any 2014. A la sala del Parlament, amb una bandera catalana i una europea, Mas i Junqueras han firmat les pàgines de l'acord cap a les 13.15 hores i s'han felicitat estrenyent-se les mans, amb l'aplaudiment unànime dels presents.

Després de la signatura, Junqueras ha subratllat el moment transcendental de Catalunya i d'Europa en un moment de crisi i ha defensat que el que es comprometen a fer és "posar el futur de Catalunya en les mans dels ciutadans perquè puguin decidir democràticament". "La nostra voluntat és que els ciutadans puguin decidir el futur que volen per al nostre país" i, per fer-ho, segons ha reiterat Junqueras, "convocarem una consulta l'any 2014"

El líder republicà ha citat explícitament ICV, la CUP, UGT, CCOO, Cecot, Òmnium, l'AMI o l'ANC per fer front "a una oportunitat extraordinària" que "implica el conjunt de les forces compromeses amb el dret a decidir i les associacions empresarials i sindicals". "Només amb el compromís dels ciutadans de Catalunya assolirem aquest objectiu", ha indicat.

Al seu torn, Artur Mas ha explicat que després de les eleccions del 25-N va entendre el missatge "clar" de la ciutadania. "Catalunya ens demana que ens hem d'entendre, que hem d'anar junts, de bracet, i això és el que estem fent", ha afirmat el president de la Generalitat en funcions.

Segons Mas, "ens enfrontem a tres grans reptes: la pitjor recessió econòmica, una greu crisi de les finances públiques i l'operació política, ciutadana, nacional més important dels últims 300 anys". I que tot això no ho pot fer un govern en minoria.

Dit això, ja ha avisat que hi haurà forta oposició per a la qual caldrà estar preparats perquè "jugaran brut". "Forma part de la democràcia el respecte a les minories i el tindrem però també forma part de la democràcia el respecte a la voluntat d'un poble", ha conclòs Mas.

A l'acte han acudit els diputats i els principals dirigents de la federació i dels republicans, que han secundat així l'acord tancat entre les dues parts.

[Font: Redacció, El Punt Avui, Barcelona, 19des12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 20Dec12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.