Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jul16


El govern espanyol inicia l'acció penal contra Forcadell


El consell de ministres del PP ha aprovat portar al Tribunal Constitucional les conclusions de la comissió del Procés Constituent aprovades pel ple del Parlament aquest mateix dimecres amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. Segons ha informat la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, han demanat al TC que obri ja la via per poder exigir responsabilitats penals a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per l'incompliment les sentències i resolucions del mateix TC, i que reclami a Forcadell que no desplegui l'acord del Parlament que va aprovar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent.

La petició forma part de l'incident d'execució de sentència que el consell de ministres ha aprovat aquest divendres i que reclama també al TC que prohibeixin expressament a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la mesa del Parlament i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tirar endavant cap iniciativa que impulsi el procés constituent, i que els adverteixi de la possibilitat de ser suspesos si ho fan. L'advocat de l'Estat ja ha registrat l'incident d'execució a quarts de tres de la tarda.

En concret, l'executiu de Rajoy reclama al TC que "procedeixi a deduir l'oportú testimoni de particulars per exigir la responsabilitat penal que pugui correspondre a la presidenta del Parlament de Catalunya per incomplir el mandat de la Llei del TC per la que tots els poders públics estan obligats al compliment del que el TC resolgui".

La mateixa Santamaría ha explicitat que el que han demanat a l'alt tribunal espanyol és que declari "nul·la" la resolució aprovada el 27 de juliol, la "seva suspensió immediata" i també una sèrie de mesures sobre Carme Forcadell i els membres de la mesa del Parlament perquè s'abstenguin de la realització de qualsevol acció que suposi vulnerar les decisions del TC. Les tres accions que es plantegen són una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros, la suspensió de funcions i la responsabilitat penal que correspongui.

Una altra petició que fa l'executiu és obrir la via penal contra Forcadell pel que ja ha fet, perquè la presidenta del Parlament "en donar tràmit a l'ordre del dia a la discussió de la resolució" de la Comissió el passat dimecres va "vulnerar una sentència i una interlocutòria" i per tant "ja ha pogut incórrer en un delicte".

"El que demanem al Tribunal Constitucional és que dedueixi la culpa, és a dir, que enviï un testimoni a les autoritats fiscals o judicials sobre el fet que Forcadell ha pogut incórrer ja en un delicte en incloure a l'ordre del dia una decisió sabent que el TC havia indicat que s'abstingués de qualsevol tipus d'actuació".

Sota el seu parer, el que està fent el Parlament és "col·locar una institució i els seus membres sobre la voluntat democràtica de la resta de la nació". "No estem només davant d'un desafiament institucional, estem davant un desacatament del Constitucional. És una vulneració de la Constitució", ha afegit.

El govern espanyol està coartant la llibertat d'expressió

Carme Forcadell ha denunciat just després de conèixer la notícia que el govern espanyol està coartant la llibertat d'expressió. "Estan utilitzant els tribunals contra el debat. Molt trist", ha assegurat en una entrevista al Canal 3/24.

[Font: Nació digital, Barcelona, 29jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Aug16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.