Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

19set16


Homs ja dóna per feta una sentència inculpatòria pel 9-N després de declarar al Suprem


El cap de files del Partit Demòcrata de Catalunya (PDC), Francesc Homs, ha defensat aquest dilluns la "legalitat" de la jornada de participació del 9-N durant la seva declaració davant del Tribunal Suprem. "La decisió que va prendre el Govern estava circumscrita a obeir el Parlament de Catalunya. Tot estava emmarcat en un marc legal per promoure la participació ciutadana", ha assenyalat Homs, que ha apuntat que "en tot moment" va voler "facilitat l'exercici de drets fonamentals".

"Les principals institucions espanyoles han actuat de forma arbitrària i de manera seguidista del PP", ha assegurat el dirigent nacionalista, que es referia d'aquesta manera a l'actuació del Tribunal Constitucional (TC) i a "l'abús de dret" que suposava el recurs contra la jornada de participació. També s'ha referit, davant del jutge, a les conspiracions entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso per frenar el procés.

El dirigent nacionalista s'ha negat a respondre a les preguntes de la Fiscalia. "S'han plegat a les ordres del PP", ha apuntat Homs, que ha recordat que la junta de fiscals de Catalunya es va oposar a la imputació d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. "Davant d'una Fiscalia que actua tan mediatitzada, he expressat que he perdut tota confiança i tota bona fe. Són el braç armat del govern del PP", ha insistit.

"Quan vaig veient les preguntes i les posicions sempre coincidents entre la Fiscalia i els magistrats instructors d'aquesta causa, només puc arribar a la conclusió que això està molt precuinat, i tinc la sensació que la sentència serà inculpatòria. La nostra defensa, en una causa política, només pot ser política, tot i argumentar jurídicament", ha argumentat.

El cap de files del PDC a Madrid ha explicat que el jutge ha apuntat que "l'empresa T-Systems tenia por" de les conseqüències del 9-N, i ha ressaltat que el govern espanyol només va actuar quan va veure que la consulta alternativa estava guanyant volada.

Suport del sobiranisme

Homs ha arribat al Suprem acompanyat de la plana major del sobiranisme. La delegació l'encapçalava l'expresident Artur Mas, que ha insistit en declaracions als mitjans que amb aquest procés judicial no està en joc la independència, sinó la "democràcia". El màxim dirigent del PDC ha apuntat que és necessària una "consulta definitiva" sobre el futur polític de Catalunya i ha ressaltat les negatives del govern espanyol a acordar un referèndum.

L'exconseller de la Presidència ha rebut el suport de Joan Tardà, portaveu d'ERC a Madrid, així com també d'Aitor Esteban (PNB) i Marcelo Expósito (En Comú Podem).

[Font: Nació digital, Barcelona, 19set16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Sep16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.