Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06oct16


El Constitucional demana a la Fiscalia que actuï penalment contra Forcadell


El Tribunal Constitucional ha demanat a la Fiscalia que actuï penalment contra Carme Forcadell -una petició que el ministeri públic veuria amb bons ulls-. El passat mes d'agost el ministeri públic va sol·licitar que s'obrís una causa penal contra la presidenta del Parlament per desobeir al Tribunal Constitucional, quan va permetre debatre i votar les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent al Parlament, el passat 27 de juliol, malgrat els advertiments del mateix TC.

Ara, dos gairebé dos mesos després, el ple de TC ha aprovat una resolució del magistrat Andrés Ollero on assegura que el regalament de la cambra catalana no obligava Forcadell a actuar com ho va fer i que cap norma pot prevaldre per damunt Constitució. El document, però, no especifica el suposat delicte comès.

El trasllat a la Fiscalia era precisament una de les peticions que figurava en l'incident d'execució de sentència que el govern espanyol va presentar davant el Tribunal Constitucional contra Forcadell. L'escrit de l'Advocat de l'Estat instava els magistrats a "deduir testimoni" a la Fiscalia, és a dir, a instar el ministeri fiscal a obrir la via penal contra la presidenta del Parlament.

Segons fonts jurídiques, els magistrats no activen cap de les noves atribucions que tenen a la seva disposició des de la reforma de la Llei orgànica del TC, que li permetrien suspendre, multar o inhabilitar càrrecs públics que incompleixin les seves sentències.

Precisament aquesta qüestió està a mans dels propis magistrats a través d'un recurs dels governs català i basc. Ara estudien si les atribucions s'ajusten a la Constitució, com sosté el govern espanyol, o van més enllà de les seves competències. Carme Forcadell ha reaccionat a la notícia assegurant que "nosaltres sempre respondrem amb urnes, democràcia, futur i esperança".

[Font: Nació digital, Barcelona, 06oct16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 07Oct16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.