Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06oct16


Homs, sobre la petició del Suprem: «No han entès que la por ja no serveix»


La sala de plens de l'Ajuntament de Taradell "mai" ha estat tan plena. Així ho han expressat els tres partits polítics que el conformen (CiU, ERC i SI) que aquest dijous al vespre han organitzat, juntament amb l'ANC de Taradell, un acte de suport a Francesc Homs, imputat per l'organització del 9-N. A la Casa de la Vila, també hi havia el diputat que ha estat rebut amb crits d'"independència" i aplaudiments i s'ha mostrat molt agraït.

"Sóc conscient que en aquesta causa no puc fer el que vulgui perquè represento massa gent, que té un anhel de llibertat i dignitat", ha assegurat Homs. Per aquest motiu, el diputat del PDC ha reiterat que "estem en una fase de la recta final, on hem de ser conscients que hi haurà pressions i amenaces". En aquest sentit ha afirmat que "no han entès que la por ja no serveix", sobre la petició del Tribunal Suprem al Congrés per poder jutjar-lo.

Homs ha afegit que tots els moviments que estan fent responen a "ganes d'intimidar" i coincideixen "casualment" amb moments puntuals com el d'avui quan el Parlament ha aprovat celebrar un referèndum sobre la independència com a màxim al setembre del 2017.

El diputat al Congrés també ha remarcat que "no hem de perdre de vista que el que està en joc, no és el que ens pugui passar a alguns de nosaltres, és el desenvolupament democràtic de Catalunya amb dignitat". Per això, Homs ha apel·lat a la confiança "que en aquests mesos serà fonamental". "Confiança a tots els nivells" ha recalcat, amb relació a la moció que va superar Puigdemont. Alhora també ha dit que hi haurà la necessitat mobilitzar-se en els propers mesos, que ha de continuar sent "serena, positiva i organitzada". Finalment Homs ha fet una crida als assistents per acabar d'eixamplar la base independentista "per aquells que encara no hi són, la república catalana és per a tothom".

Tots els grups municipals, a més, també han aprovat una moció en el ple de després. "És una manera de fer més ferm aquest suport a Francesc Homs" ha dit l'alcalde de Taradell Lluís Verdaguer. En la moció també s'estenia el suport a Mas, Rigau i Ortega.

[Font: Per Carles Fiter, Nació digital, Barcelona, 06oct16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 07Oct16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.