Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11oct16


El TC notifica al Govern i al Parlament la nul·litat de les conclusions sobre el procés constituent


Dos secretaris judicials del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona han notificat personalment i en nom del Tribunal Constitucional (TC) a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i els membres de la mesa, la nul·litat de les conclusions sobre el Procés Constituent aprovades el 27 de juliol d'aquest any. Dos secretaris més s'han dirigit al Palau de la Generalitat per fer el mateix amb el president del Govern, Carles Puigdemont, i la resta de membres del consell executiu, segons ha informat el TSJC.

L'alt tribunal adverteix que s'han d'"abstenir de realitzar qualsevol actuació que tendeixi a donar compliment" a la resolució i que han de respectar el seu "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material" que suposi ignorar la nul·litat i avisa que en cas d'incompliment es poden desencadenar "responsabilitats, inclosa la penal".

El Govern ho troba "grotesc"

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha considerat "grotesc" que es vulguin "anul·lar idees". "Davant de la judicialització de la política, cal un funcionament ordinari del Parlament i més mandats democràtics", ha considerat Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Reacció de Junts pel SÍ: "Posen en risc la democràcia"

El portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha valorat la notificació del TC al Govern i al Parlament. "De nou ens trobem davant judicialització de la política. Volen criminalitzar el debat i posen en risc la democràcia", ha expressat el diputat de la coalició independentista. Torrent ha denunciat "la judicialització i la criminalització que es vol fer del debat públic i parlamentari". "Tot i les notificacions continuarem endavant perquè tenim un mandat democràtic i un full de ruta", ha reblat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 11oct16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Oct16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.