Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

19oct16


Forcadell respon la Fiscalia: «Dinamitar l'Estat és permetre la corrupció»


Un cop més, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comparegut per defensar-se de les acusacions de la Fiscalia ara que ha formalitzat la querella per haver permès que es votessin les conclusions de la comissió de procés constituent. Si bé el ministeri públic acusa la presidenta del Parlament de voler "dinamitar" l'Estat, Forcadell ha replicat que "dinamitar l'Estat és permetre la corrupció, suspendre lleis per evitar desnonaments o garantir la igualtat i coartar la llibertat dels parlamentaris".

Forcadell ha insistit que en cap cas es pot imaginar la seva inhabilitació perquè seria "un atac molt gros" contra la democràcia. En tot cas, ha assegurat que està "tranquil·la" i que sent forta. Ha insistit que queda demostrat que a "l'estat espanyol no hi ha separació de poders" i que ella ha complert amb les seves funcions i que així ho tornaria a fer.

C's defensa que "els polítics estan subjectes als tribunals com un ciutadà normal"

Per contra el portaveu parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, ha afirmat que, com que el seu seu partit està a favor de "la desaparició dels privilegis dels polítics", també defensa en el cas de Forcadell que, "si un polític incompleix les lleis, els tribunals actuïn". "Els polítics estan subjectes als tribunals com un ciutadà normal", ha resumit.

Pel que fa a les declaracions de Forcadell sobre els arguments esgrimits per la fiscalia, Carrizosa ha demanat "no entrar en la discussió amb l'escrit del fiscal, que no és qui dictarà sentència", sinó que ho farà un tribunal "que serà independent". Sigui com sigui, s'ha desmarcat del PP i de la seva petició que la presidenta del Parlament dimiteixi si la querella s'admet a tràmit, ja que ha recordat que C's només defensa que deixin les seves responsabilitats els polítics "imputats o acusats per corrupció", el qual no és el cas de Forcadell.

[Font: Per Sara González i Roger Tugas, Nació digital, Barcelona, 19oct16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 20Oct16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.