Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27des16


Joan Coma declararà demà a l'Audiència Nacional després d'una detenció pactada entre la CUP i Interior


El regidor de la CUP, Joan Coma, passarà a disposició judicial aquest dimecres a primera hora del matí per declarar a l'Audiència Nacional espanyola per un suposat delicte de sedició, segons han confirmat fonts del propi tribunal. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest dimarts per portar-lo cap a Madrid després que Coma es negués a declarar a finals d'octubre. Segons ha pogut saber NacióDigital, les circumstàncies de la detenció del regidor han estat pactades entre la CUP i el Departament d'Interior.

Tal com ha enregistrat aquest diari, la detenció s'ha fet efectiva al voltant d'un quart de 12 a prop de Correus de Vic, lloc on Coma havia pactat amb els Mossos fer efectiva la detenció. Dos agents de paisà han acompanyat Coma fins al cotxe i s'han dirigit cap a Madrid. El regidor s'ha acomiadat de la seva dona i ha pogut rebre l'escalf de membres de la CUP com Katia Juncks o l'alcaldessa de Vic, Anna Erra (CiU).

Tot plegat una imatge molt diferent a la de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Aleshores, els Mossos d'Esquadra es van presentar al domicili de l'alcaldessa de la CUP a quarts de vuit sense avís previ i la van traslladar directament als jutjats. L'actuació policial va generar una forta polèmica entre la CUP i el Govern, que va posar els Mossos i Interior en l'ull de l'huracà.

[Font: Nació digital, Barcelona, 27des16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Dec16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.