Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27gen17


La Fiscalia investigarà les declaracions de Santi Vidal


La Fiscalia General de l'Estat ja ha demanat a la Fiscalia de Catalunya que obri diligències per investigar les declaracions de Santi Vidal, cap de files d'ERC al Senat, en què assenyalava que el Govern disposava de forma "il·legal" de les dades fiscals de tots els catalans. La posició de Vidal s'ha anat debilitant al llarg de les últimes hores, especialment després que el Govern l'hagi desautoritzat i hagi qualificat de "falses", "molt greus" i "inacceptables" les revelacions que l'ex-jutge feia sobre el procés independentista.

La direcció d'ERC es reunirà aquest divendres amb Vidal per avaluar la situació i demanar-li explicacions de primera mà. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, es va desmarcar de l'ex-magistrat només una estona després que el diari El País revelés les consideracions que Vidal havia fet en diverses conferències al territori. A banda de les dades fiscals, el senador havia defensat que s'havia arribat a un acord amb la OTAN i que un país "no europeu" estava formant els Mossos en aspectes de seguretat.

Les paraules de Vidal han generat un autèntic terratrèmol polític. L'oposició ha registrat preguntes parlamentàries i ha demanat les compareixences de diversos consellers. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Martorelles ha decidit suspendre la xerrada que estava organitzada aquesta tarda amb la presència del senador davant la volada que han agafat els fets.

La visió del Govern

Munté ha volgut deixar clar en una entrevista a Catalunya Ràdio que el Govern està treballant "amb el màxim rigor i amb conductes exemplars" i que la seva prioritat és "fer les coses ben fetes" i "eixamplar" les bases del sobiranisme, així com explicar el procés a nivell internacional.

Sobre les suposades llistes que, segons Vidal, el Govern hauria fet determinant quins jutges són independentistes i quins no, Munté també ha negat que això sigui cert. "El Govern no fa llistes i és evident que hi ha jutges que són independentistes i d'altres que no i això és així", ha afirmat.

[Font: Per Nació digital, Barcelona, 27gen17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Jan17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.