Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

21des12


Mas a Camacho: "Qui són vostès per silenciar la voluntat del poble?"


El president en funcions i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, ha carregat durament contra el discurs de Sánchez-Camacho en la segona jornada del debat d'investidura al Parlament de Catalunya. "Qui són vostès per dir que no hi haurà consulta? Qui són vostès per silenciar la veu del poble? Per què Espanya pot tenir un estat i Catalunya no?", s'ha preguntat Mas.

En aquesta línia, ha assegurat, en la seva rèplica a la presidenta del grup parlamentari del PP català, que els comicis es van celebrar amb uns programes molt clars pel que fa al dret a decidir. "Si el projecte era el dret a decidir, comenci a sumar", ha dit. "Vostè està en una minoria total", ha afegit Mas, que ha posat de manifest que aquesta realitat no es pot discutir perquè és "el mandat del poble de Catalunya". Per tant, "deixin de posar les lleis i la Constitució com una paret infranquejable" perquè Catalunya avanci en els seus anhels d'aconseguir una major sobirania.

I és que, segons li ha recordat, "juristes de prestigi com Rubio Llorente ja els han explicat q no es pot silenciar la veu d'un poble que vol parlar" i les lleis i la Constitució es modifica quan és necessari, "com va fer el PSOE i el PP a instàncies d'Angela Merkel". Així és que, "treballi (a Alícia Sánchez-Camacho) per modificar la Constitució i poder celebrar la consulta", ha reclamat Mas.

Segons el candidat a la reelecció, és "impresentable" que Espanya no respecti el dret a decidir, mentre el Canadà ho respecta amb el Quebec, i el Regne Unit ho farà amb Escòcia. "Volen silenciar la veu d'un poble", ha assegurat. I ha etzibat: "El dia que vostès defensin la supressió de l'Estat espanyol jo contemplaré la possibilitat de deixar de reivindicar un estat català".

Mas ha remarcat que, en més de 30 anys de democràcia, al govern de la Generalitat mai hi ha estat el PP, i aquest fet "els hauria de fer reflexionar". Per tant, en la seva opinió, el PP "no pot dir que ha fracassat un projecte, perquè CiU ha tret 50 diputats, i vostès 19; a més vostès mai han passat de 20 diputats, CiU mai ha baixat de 42", i ha acabat reblant que "vostès estan en una minoria total".

El president en funcions també ha recordat a la presidenta del PP de Catalunya que "també van votar que no" a la seva investidura quan, llavors "no hi havia projecte de consulta ni pacte amb ERC".

Respecte a la demanda de la popular perquè hi hagi un pacte per l'ocupació, Mas li ha recordat a Sánchez-Camacho que l'executiu espanyol encara no ha pagat els 191 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació que hauria de traspassar a la Generalitat.

[Font: Per Pol Serrano, El Punt Avui, Barcelona, 21des12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 02Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.