Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

21des12


Alícia Sánchez-Camacho s'oposa a un govern "ultranacionalista"


La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha rebutjat aquest divendres investir Artur Mas president de Catalunya per què no vol donarà suport a un govern "ultranacionalista". Al seu entendre, el pacte de CiU i ERC va "contra Catalunya" i buscar "trencar amb Espanya", i ha augurat que aquesta serà la legislatura "de la frustració perquè es fomenta una consulta que no es podrà dur a terme".

En aquest sentit, ha argumentat que el líder de CiU ha confós "desitjos amb realitats", ja que va creure "que la majoria dels catalans s'havien convertit en independentistes". "Si no es fa la consulta, que no es farà perquè és il·legal, ¿què farà vostè? ¿mantindrà la legislatura?", ha inquirit Camacho a Mas.

La líder popular ha obert amb la seva intervenció la segona jornada del debat d'investidura a Catalunya, que ha de permetre Artur Mas renovar com a president de la Generalitat amb els vots de CiU i ERC.

Sánchez-Camacho ha volgut recordar Mas que dilluns que ve "haurà de jurar de nou que complirà la Constitució i l'Estatut" en la seva presa de possessió, i li ha preguntat si voler incomplir les lleis que l'han fet president és lleialtat. "Espanya també és dels catalans", ha subratllat. De fet, ha volgut remarcar: "Catalunya pertany a Espanya des de fa 500 anys i tenim un projecte comú".

Sánchez-Camacho ha utilitzat la llengua castellana per reclamar de nou un model educatiu que garanteixi el castellà i el català dins les aules. I, finalment, ha assegurat que el pacte entre CDC, UDC i ERC és un "nou tripartit", amb un programa de polítiques socials i econòmiques "d'esquerra".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 21des12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 02Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.