Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20mar17


Mas, Ortega i Rigau tornen al consell executiu després de la sentència del 9-N


L'ex-president de la Generalitat Artur Mas; l'ex-consellera de Governació i ex-vicepresidenta del Govern Joana Ortega i l'ex-consellera d'Ensenyament Irene Rigau assistiran a la reunió del consell executiu d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat, segons ha avançat ElNacional.cat i ha confirmat l'ACN.

Es tracta d'un gest inèdit amb el qual el Govern vol expressar el seu suport als tres ex-membres de l'Executiu a penes d'inhabilitació pel 9-N després que fa just una setmana es fes pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i plantejar de quina manera poden ajudar al procés. Per aquest motiu, la reunió començarà una mica abans de dos quarts de deu del matí i continuarà desprès -ja sense Mas, Ortega i Rigau- amb la trobada ordinària de cada dimarts.

Dilluns passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar l'ex-president de la Generalitat Artur Mas a 2 anys d'inhabilitació, l'ex-vicepresidenta Joana Ortega a 1 any i 9 mesos i l'ex-consellera Irene Rigau a un any i mig, pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Tots tres van ser castigats pels delictes de desobediència i absolts del de prevaricació. A més de les condemnes per inhabilitació de càrrec públic, Mas haurà de pagar una multa de 36.500 euros, Ortega 30.000 euros i Rigau 24.000 euros.

En la reunió d'aquest dimarts, però, no hi assistirà l'ex-conseller de Presidència i actual portaveu del PDECat, Francesc Homs, que va ser jutjat per la mateixa qüestió al Tribunal Suprem a finals de febrer pels delictes de desobediència i prevaricació i encara espera sentència.

[Font: Nació digital, Barcelona, 20mar17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 21Mar17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.