Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16mai17


El Govern descarta inculpar CDC i acusa Colau d'actuar de forma «deshonesta» en el cas Palau


El Govern no canvia de posició i segueix sense personar-se contra CDC pel cas Palau. Així ho ha assegurat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Munté, a banda, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de no actuar "honestament" amb la petició d'una reunió d'urgència del Consorci del Palau de la Música. La dirigent nacionalista ha indicat que aquesta és la posició "unànime" de l'executiu després de la picabaralla entre el PDECat i ERC per aquesta qüestió, i ha evitat valorar si hi ha hagut deliberacions a l'interior de la reunió del Govern. "Faria un flac favor a la meva feina", ha indicat la portaveu.

"Un cop coneguda la sentència, reclamarem l'últim euro davant de qui sigui si hi ha hagut perjudicis per a l'interès general", ha destacat Munté, que també s'ha referit a la reunió que ha demanat l'alcaldessa Colau. "La seva actuació no ha estat transparent ni honesta. Vam conèixer el contingut de la carta de la petició de l'alcaldessa a través d'un mitjà de comunicació", ha retret la consellera de la Presidència. "És poc seriós i frívol", ha indicat la portaveu sobre l'actuació de l'ajuntament.

"Estem totalment en contra de la petició de rebaixa de penes que formularà el fiscal. Ens sembla vergonyós", ha destacat Munté, que ha indicat que no hi haurà "oposició" en les altres penes que es demanin. "Defensem activament els interessos del Consorci, i insistim en el nostre rebuig frontal de rebaixa substancial de penes", ha dit en referència a Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull. Ja en el torn de preguntes, Munté ha destacat que el que és rellevant és el "posicionament conjunt del Govern" i no el debat existent entre partits, que és "lògic", ha insistit.

Tensió entre socis

L'ombra del cas Palau ha sobrevolat aquest dimarts la reunió del consell executiu. ERC s'ha mostrat molesta amb el fet que el conseller de Cultura, Santi Vila, es posicionés -via vot delegat- en contra de personar-se contra CDC pel saqueig de la institució durant l'última reunió del Consorci, i tenia intenció de demanar explicacions. El malestar dins del PDECat era evident, i fins i to alts dirigents consultats per NacióDigital ressalteven que tot plegat els feia sospitar d'una "preparació conjunta" estratègica amb els "comuns".

L'ajuntament de Barcelona, liderat per Ada Colau, ja s'ha posat en contacte amb la Fiscalia per explicitar la posició del consistori. El ministeri públic, partidari també d'incriminar l'antiga CDC després de les declaracions escoltades en la causa, necessita que el Consorci formuli l'acusació per poder activar el mecanisme que permetria que una possible indemnització de 6,6 milions d'euros revertís en la institució cultural i no en les arques de l'Estat.

[Font: Par Oriol March, Palau de la Generalitat, Nació digital, Barcelona, 16mai17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 17May17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.