Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16mai17


La Fiscalia es querella contra Meritxell Borràs per les urnes del referèndum


El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha ordenat aquest dimarts al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presenti una querella pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació -que pot suposar penes de presó- contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per l'anunci de la licitació per comprar les 8.000 urnes que han de servir per celebrar el referèndum. Es tracta del primer membre del Govern de la Generalitat que ha de fer front a la querella anunciada per la compra de les urnes. El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras han expressat de manera immediata la seva solidaritat amb la consellera i companya de govern. Junqueras s'ha declarat coresponsable de totes les decisions que adopti el Govern per fer efectiu el referendum.

La Fiscalia ja va advertir la setmana passada que preparava una querella, la qual també es dirigeix, segons ha anunciat la Fiscalia General, contra Francesc Esteve, secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat "i contra els qui durant la instrucció resultin igualment responsables".

Poc després de l'anunci, la querella s'ha presentat oficialment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'òrgan judicial competent per investigar membres del Govern, i també inclou el secretari general de Governació, Francesc Esteve. El fiscal superior considera que Borràs i Esteve van saltar-se la suspensió del TC de les partides pressupostàries per al referèndum "ideant una fórmula de licitació per al subministrament de les necessàries urnes que, en un primer moment, no concretés el destí per al qual havien de ser utilitzades" i que "aparentés no implicar una disposició de fons públics".

Tanmateix, el fiscal recorda que malgrat aquesta intenció d'"emmascarament", la publicació de la licitació de les urnes va venir acompanyada de declaracions d'altres membres del Govern "que confirmen clarament que la finalitat de l'operació no és altra que proporcionar mitjans per celebrar el referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya".

[Font: Nació digital, Barcelona, 16mai17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17May17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.