Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25mai17


Rajoy respon Puigdemont: rebutja el referèndum i avisa que no trencarà l'«ordre constitucional»


Resposta ràpida de Mariano Rajoy a Carles Puigdemont, que aquest dimecres va remetre a la Moncloa una carta reclamant l'obertura de negociacions en relació al referèndum. El president espanyol ha enviat una altra missiva a la Generalitat en la qual destaca la impossibilitat de "prendre part" en un diàleg sobre la consulta vinculant i detalla que fer aquest pas implicaria trencar l'"ordre constitucional". Rajoy qualifica el pla de Puigdemont com una "greu amenaça a la convivència" i recorda que la seva obligació és, precisament, "defensar" els preceptes constitucionals.

El president del govern espanyol exposa en la carta remesa al president de la Generalitat que no està disposat a participar en una "negociació" fora dels límits de la "llei". Rajoy insisteix en el text en la voluntat "plena i sincera" de "dialogar" i d'arribar a "acords" amb el Govern. En les últimes hores, després de la conferència de Puigdemont a Madrid, l'executiu del PP ha elevat el to contra el full de ruta independentista. El PP es conjura per impedir el referèndum i ja ha fet constar que farà servir tots els mecanismes de l'Estat.

La carta de Rajoy s'ha fet pública hores després que Puigdemont enviés una missiva a la Moncloa. El president català traslladava l'acord de Govern al qual va arribar l'executiu català aquest dimarts per tal d'arrencar una negociació sobre els termes i les condicions del referèndum. "Ha arribat el moment imprescindible d'asseure's a negociar", va destacar el president de la Generalitat, que dilluns va ser a Madrid per plantejar una última oferta al govern espanyol per acordar la consulta vinculant.

Tot i que el to de la resposta de Rajoy no és tan dur com l'argumentari verbalitzat aquesta setmana en la sessió de control al Senat -quan va comparar el procés amb les "pitjors dictadures"-, la seva posició en relació al referèndum és contundent. No obre cap possibilitat d'encetar una negociació, fet que condueix el Govern a emprendre la via de la votació unilateral.

[Font: Nació digital, Barcelona, 25mai17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 26May17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.