Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29mai17


ERC denuncia la judicialització del procés davant parlamentaris de 37 estats europeus


Fins a 224 parlamentaris de 37 estats europeus han pogut escoltar de primera mà una denúncia de la judicialització del procés sobiranista per part del govern espanyol. Ha estat a Malta, en la Conferència dels Òrgans Especialitzats en Assumptes Europeus (COSAC), on hi participa la senadora d'ERC Laura Castel dins la delegació espanyola. "El rol dels parlaments nacionals en el futur de la Unió Europea no pot ser garantit si els drets polítics i les llibertats fonamentals tampoc no ho estan", ha denunciat en la sessió d'aquest dilluns.

La COSAC és un organisme que reuneix cada sis mesos des del 1989 membres dels òrgans estatals especialitzats en assumptes de la Unió Europea i a sis diputats del Parlament Europeu per tractar qüestions importants relacionades amb la integració europea. L'organitza el país que ostenta la presidència del Consell Europeu i es tracta d'un organisme de consulta i coordinació reconegut pel tractat de Lisboa. Hi participen des de diumenge fins dimarts representants de tots els estats membres de la Unió Europea (com 6 de França, 7 d'Alemanya o 9 d'Itàlia), però també d'estats candidats a entrar o convidats (com 4 de Montenegro, 4 d'Andorra, 3 de Noruega o 2 de Suïssa).

En aquest marc, Castel -que ja va denunciar la judicialització del procés a la trobada d'hivern de parlamentaris de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació d'Europa del mes de febrer- ha defensat que, "per aconseguir el compromís dels ciutadans és necessari respectar la seva voluntat expressada en les urnes, i això no sempre passa".

En aquest sentit, ha afirmat que "el 2015, els espanyols de Catalunya vam votar a favor de forces polítiques favorables a la independència de Catalunya, més d'un 80% vol resoldre el conflicte polític amb un referèndum acordat amb el govern espanyol" i, davant d'aquesta realitat i de la celebració el 2014 d'una "consulta participativa sense conseqüències polítiques", la resposta del govern espanyol "ha estat l'exigència de responsabilitats penals a membres del Govern de Catalunya, i a membres de la mesa del Parlament i a la seva presidenta per debatre en seu parlamentària". "Una reacció que és una violació de les prerrogatives parlamentàries i els drets de llibertat d'opinió i d'expressió i de representació política", ha etzibat.

La mateixa senadora d'ERC ha piulat la seva intervenció des del seu compte de Twitter.

[Font: Nació digital, Barcelona, 29mai17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31May17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.