Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

28des12


El govern vol restablir el diàleg amb l'Estat sense "renunciar al que volem ser com a nació"


El nou conseller de Presidència, Francesc Homs, ha demanar "confiança" a la ciutadania malgrat el govern espanyol posi pal a les rodes a la celebració de la consulta i que el TC pugui impugnar o suspendre la competència de la Generalitat per celebrar consultes. A més, ha afirmat en una entrevista a RAC 1 que "nosaltres no desistim col·lectivament com a país i cada cop que ens posen un obstacle, busquem una manera de saltar-lo". En aquest sentit ha reiterat la importància de buscar suport a l'exterior, sobretot, entre el Parlament Europeu, a més de teixir complicitats amb la xarxa de catalans que hi ha arreu del món.

El conseller també ha expressat la voluntat del nou govern de Mas des restablir ponts de diàleg amb el govern espanyol, malgrat no esperar gaires gestos de l'Estat i deixant clar que no "renunciarem a ser el que volem ser com a nació", igual que "ells tampoc no renunciaran" a ser el que són. En aquest sentit ha assegurat que un dels passos que cal fer és acordar una reunió entre el president de la Generalitat i el president espanyol, Mariano Rajoy.

Homs, en la línia del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avisat que la previsió del 2013 serà pitjor que la del 2012 i que d'ajustos i retallades en despesa "n'hi continuarà havent".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Homs ha assegurat sobre les opinions que consideren que el seu nomenament a Presidència pot situar-lo en la línia per acabar substituint Artur Mas com a líder de CiU, que el seu principal objectiu és estar al costat del president en tot el procés i el camí cap a la transició nacional i ha deixat entreveure que si plega Mas, ell també s'apartarà.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 28des12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 02Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.