Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jun17


Els alcaldes sobiranistes es comprometen a cedir locals pel referèndum


Els ajuntaments sobiranistes es comprometen a cedir locals per fer possible el referèndum de l'1 d'octubre. Així consta en el document que signaran centenars d'alcaldes aquest dissabte en un acte al Paranimf de la Universitat de Barcelona en què es vol fer explícit el grau de compromís del món local amb la consulta vinculant. El document per escrit va més enllà del que es va fer amb la jornada de participació del 9-N, en la qual els ajuntaments grans no van haver de cedir locals perquè la votació es va desenvolupar en edificis de la Generalitat. En consistoris més petits sí que es van obrir dependències municipals.

El text, avançat per TV3 i al qual ha tingut accés NacióDigital, assenyala aquesta fórmula concreta: "Manifestem la nostra predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se'ns requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria, posarem a disposició de l'organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis".

"Aquest compromís cívic i democràtic només està supeditat a la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya, expressada en el Parlament i el Govern, i que no ens farem enrere per cap entrebanc polític, jurídic o de qualsevol índole que pugui articular l'Estat en contra de la celebració d'aquest referèndum", destaca el text.

El contingut del compromís, que arriba a menys de cent dies de la votació i poc abans que el Govern expliqui les garanties del referèndum, posa pressió sobre l'ajuntament de Barcelona. El ple del consistori debatrà demà divendres sobre la consulta vinculant perquè Alberto Fernández Díaz, cap de files del PP, vol que es rebutgi qualsevol participació de l'ajuntament en la maquinària de la votació.

[Font: Par Oriol March, Nació digital, Barcelona, 29jun17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 03Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.