Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09jul17


Una senadora de Podem exigeix per burofax a Fachin que acrediti el suport de les bases al referèndum


Nous maldecaps per al líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin. Celia Cánovas, senadora d'En Comú Podem per Tarragona i crítica amb l'actual executiva, ha enviat un burofax a Fachín exigint que acrediti el suport de les bases al referèndum de l'1 d'octubre. Considera que el secretari general ha manipulat els resultats de la consulta interna per marcar perfil propi de cara a l'1-O i així intentar legitimar allò que no es comparteix.

En el burofax, al qual ha tingut accés NacióDigital, Cánovas assegura que les bases de Podem no han votat "allò que s'està donant a conèixer a la premsa" i critica que la informació s'estigui gestionant de manera "irresponsable", sense conèixer "quants cercles han votat en total, quants integrants té cadascun d'aquests cercles, quines majories hi ha hagut i d'on vénen". "Heu donat a conèixer un resultat però sense donar ni una sola prova que acrediti això que publiqueu i sense convocar una Assemblea Ciutadana Prèvia", afegeix el document.

És per això que la senadora exigeix que en un termini de 5 dies naturals es publiquin a la web de Podem.cat, certificat i subscrit pel secretari general i la secretària d'organització, totes les actes de tots els cercles que han estat consultats, amb la data, l'hora i el lloc de celebració, els integrans del cercle, l'ordre del dia i el resultat de la votació. I adverteix: "Si no ho publiqueu, seguiré pas a pas totes les vies que estiguin al meu abast per aconseguir que es respecti el mandat de Vistalegre II i es defensi la legislació que s'hagi pogut vulnerar".

Un problema de fons

La qüestió del referèndum és un problema de fons per a Albano Dante Fachin i ja fa temps que alguns cercles de la formació intenten convocar una assemblea per desautoritzar el secretari general, que en determinades qüestions -com ara el mateix referèndum o la integració al partit dels "comuns", Catalunya en Comú- s'ha apartat de l'opció defensada des de Madrid.

En aquest sentit, Cánovas recorda que Podem "no té al seu programa, ni hi ha estat mai, votar a favor de la independència i, encara menys, donar-hi suport de manera unilateral i sense un pacte amb l'Estat". És per això que Cánovas exigeix que un canvi de rumb com el que vol dur a terme Fachín mereix una Assemblea Ciutadana, "perquè és una decisió que s'aparta de les directrius del Document Polític de Vistalegre II".

[Font: Par Joan Serra Carné i Bernat Surroca, Nació digital, Barcelona, 09jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.