Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11jul17


Iglesias rectifica i defensa ara que cal facilitar «per tots els mitjans» l'1-O


El líder de Podem, Pablo Iglesias, rectifica les seves paraules. Després d'haver dit que si "fos català, no participaria a l'1 d'octubre", ara ha assegurat, subscrivint fil per randa el posicionament de l'alcaldessa Ada Colau, que les institucions catalanes "han de facilitar per tots els mitjans" la "mobilització política legítima" convocada pel Govern.

Iglesias va fer les primeres declaracions com a resposta al seu soci català, Albano Dante Fachin, que la setmana passada va anunciar que faria una crida a la mobilització i que ell personalment aniria a votar. Ara, però, després que tant Xavier Domènech com Ada Colau hagin anunciat la seva predisposició a votar l'1 d'octubre també el líder de Podem s'ha vist forçat a canviar el posicionament.

D'aquesta manera, Iglesias ha donat suport a la posició de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha afirmat que des de l'ajuntament es posaran totes les facilitats perquè els ciutadans puguin participar en la consulta ja "sigui una mobilització o un referèndum efectiu".

"Som demòcrates"

"Pensem que l'1 d'octubre és una mobilització política legítima i, per tant, les mobilitzacions polítiques s'han de poder produir amb la major normalitat i, lògicament, al nostre parer, les institucions han de facilitar per tots els mitjans que una mobilització política es pugui produir", ha defensat Iglesias en declaracions als mitjans al Congrés aquest dimarts. A més, el líder del partit morat ha volgut deixar clar que el posicionament de Podem és el mateix que defensa Colau i el portaveu d'En Comú Podem al Congrés i líder de Catalunya En Comú, Xavier Domènech.

Seguint, doncs, el mateix discurs que els "comuns", Iglesias ha afirmat que l'1 d'octubre no serà el referèndum que ells volen i pel qual treballen però que saluden les iniciatives per fer efectiva la "mobilització" promoguda per les institucions catalanes. "Som demòcrates i ens sembla que qualsevol manifestació política ha de ser legítima i ha de ser cuidada", ha defensat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 11jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espańa
small logoThis document has been published on 12Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.