Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14jul17


«Càsting de màrtirs» i «no canvia res»: l'oposició carrega contra els canvis al Govern


Ciutadans (C's) i el PP ja han reaccionat als canvis de Govern que anunciarà aquest matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i han criticat el que consideren una "purga" d'aquells consellers que tenen dubtes sobre el referèndum. La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha parlat al programa Más de Uno de Onda Cero que ha afirmat que la situació del Govern "ja fa temps que és insostenible" per les discrepàncies internes. En aquest sentit, ha assegurat que els canvis de consellers "no solucionaran res" i ha constatat que "el procés i la corrupció acosten Convergència al seu final". Arrimadas també ha aprofitat per tornar a demanar eleccions -"posar urnes de veritat"- i ha destacat que el vicepresident, Oriol Junqueras, "s'està posant les botes electoralment".

D'altra banda, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat que Puigdemont ha fet un "càsting de màrtirs" per remodelar el seu Govern. El popular ha considerat que el president ha buscat aquells "disposats a perdre el patrimoni familiar i quedar inhabilitats per saltar-se la legalitat". A més, ha afegit que espera que al capdavant d'Interior en substitució de Jordi Jané no situï un "talibà fanatitzat" ja que això suposaria un problema. El popular ha afirmat que la remodelació del Govern que anunciarà aquest divendres Puigdemont és "un episodi més del descrèdit" que viu la política catalana i l'ha qualificat d'"espectacle".

Per part dels socialistes, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que els canvis al Govern que afecten tres consellers del PDECat donen un missatge "perillós i injust". Segons Iceta, la sensació que s'està donant és que "només seria de fiar la gent d'ERC mentre que la del PDECat no", assegura a través del seu compte de Twitter. D'aquesta manera s'ha expressat el líder dels socialistes catalans poc abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciï oficialment els canvis al Govern que suposen la marxa de la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Munte; del conseller d'Interior, Jordi Jané; i de la titular d'Ensenyament, Meritxell Ruiz. Una crisi de govern que es produeix per afrontar l'etapa final fins a l'1-O.

[Font: Nació digital, Barcelona, 14jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 14Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.