Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

31des12


Pere Casaldàliga ja és a São Félix do Araguaia


El bisbe Pere Casaldàliga ha tornat aquest dilluns a casa seva, a São Félix do Araguaia (Brasil), tres setmanes després que n'hagués de marxar per les amenaces de mort que rebia per la seva tasca en defensa dels indis xavante.

Francesc Escribano, director de la productora Minoria Absoluta, que produeix una minisèrie sobre el religiós nascut a Balsareny, ha confirmat en una piulada a les xarxes socials que "en Pere ja és a casa".

Casaldàliga, bisbe emèrit de São Félix do Araguaia va haver de marxar d'aquesta localitat del Mato Grosso en avioneta i escortat per la policia arran de l'augment de la pressió dels anomenats invasors, colons i terratinents que s'havien apropiat fraudulentament de les terres dels indígenes xavantes.

Casaldàliga, cara visible a nivell nacional i internacional de la causa dels indígenes, es va convertir en objectiu dels invasors arran de la decisió del govern d'expulsar-los i retornar les terres als xavantes, tal com mana una ordre ministerial de fa dues dècades. El bisbe, de 84 anys i malalt de Parkinson, va haver de recórrer més de 1.000 quilòmetres per indicació de la policia federal del Brasil. Casaldàliga es va ocultar a casa d'uns amics dels quals se'n va ocultar la identitat i la localització per raons de seguretat.

Aquest dilluns, però, s'ha acabat el termini perquè els fazendeiros abandonessin les terres ocupades. Segons el mateix Escribano, "un grup d'invasors de terra indígena encara resisteix, però la policia controla la situació" i pot vigilar la zona.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 31des12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 02Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.