Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17jul17


Batlle dimiteix com a director dels Mossos per discrepar del full de ruta


Canvis a la cúpula d'Interior. El director general de la Policia, Albert Batlle, ha presentat la dimissió després del relleu del conseller d'Interior, Jordi Jané. Batlle, màxim responsable dels Mossos d'Esquadra, era una de les figures més discutides del Govern després de la reorganització de l'executiu executada per Carles Puigdemont. El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, ja va deixar la porta oberta a substituir Batlle després de prendre possessió del càrrec. Tres dies després del nomenament de Forn, Batlle ha fet un pas al costat argumentant "motius polítics".

Fonts d'Interior consultades per NacióDigital han confirmat que el director general de la Policia ha presentat la dimissió abans que el conseller prengués una decisió sobre el seu futur. Batlle, una persona amb una llarga trajectòria a l'administració pública, ocupava un càrrec sensible -màxim responsable dels Mossos- en moment de tensions entre l'Estat i la Generalitat per l'organització del referèndum. El paper que juguin els Mossos l'1 d'octubre serà escrutat amb lupa.

Batlle va ser nomenat el juny de 2014 per l'aleshores conseller d'Interior i dirigent d'Unió, Ramon Espadaler, en substitució de Manel Prat, que va dimitir del càrrec marcat pels cas Quintana. El seu nomenament va generar sorpresa per la seva trajectòria vinculada a governs del PSC: va ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona i director general de Presons durant el tripartit. Més tard, el 2011, Daniel de Alfonso -acabat de nomenar- el va designar director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

Missatge als Mossos d'Esquadra

En un comunicat intern, recollit per Europa Press, Batlle ha mostrat el seu convenciment que, en l'actual escenari polític a Catalunya, la policia catalana continuaran perseverant en la missió de defensa de la seguretat i el benestar dels conciutadans. "I ho farà com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei", recull la missiva enviada aquest dilluns. Batlle també ha expressat el seu profund agraïment a tot el personal de la direcció general de la Policia, als comandaments i a tots els membres del cos de Mossos d'Esquadra.

Una dimissió esperada

El relleu de quatre consellers i el secretari del Govern en només onze dies ha motivat també canvis en la segona línia de l'executiu. El primer i més destacat ha estat la marxa del director general de la Policia quan falten poc més de dos mesos per a la celebració del referèndum. Jané havia mantingut Batlle en el càrrec quan va assumir les funcions d'Espadaler al capdavant d'Interior. En tota aquesta etapa, hi ha mantingut sintonia, tot i els episodis de tensió amb la CUP per la detenció de càrrecs electes, com el del regidor de Vic Joan Coma. Amb l'entrada de Forn a la conselleria, Batlle ha entès que la seva etapa a l'executiu tenia data de caducitat.

[Font: Par Joan Serra Carné, Nació digital, Barcelona, 17jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.