Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14jul17


Els Mossos reclamen al nou conseller no "instrumentalitzar" el cos i mantenir-los al marge del Procés


Davant les reorganització del Govern, sindicats de Mossos d'Esquadra han elogiat el conseller d'Interior sortint Jordi Jané i han explicat que demanaran al nou titular, Joaquim Forn, que mantingui a la policia catalana fora del debat polític.

El portaveu del Fepol, Valentín Anadón, ha reclamat al nou conseller "que policia i política no es barregin i que no s'instrumentalitzi els Mossos".

El portaveu del SME, Toni Castejón, ha demanat per la seva part que "tingui clar que la policia no es pot polititzar" i des de l'SPC, David Miquel, s'ha sumat a aquesta petició, tot i que recorda que fa anys que des del seu sindicat demanen no fer servir al cos en diatribes polítiques.

Anadón ha destacat que Jané els ha tractat "amb cordialitat i respecte" i David Miquel ha destacat que ha estat un conseller seriós que ha sabut estar a l'altura.

El portaveu del Fepol ha destacat de Jané haver renovat i unificat els uniformes dels Mossos i les policies locals , i haver pogut activar la Junta de Seguretat de Catalunya , que es va celebrar el passat dilluns 10 de juliol.

Per Castejón, Jané ha estat "un conseller que escoltava, prenia nota i intentava arreglar-ho, un home prudent en les seves declaracions i les seves actuacions".

Els sindicats han volgut valorar el nou conseller a l'espera que assumeixi el càrrec i es reuneixi amb ells, encara que de moment és "el gran desconegut".

Castejón sí que ha lamentat que quan es produeix un canvi de conseller "sempre vol dir parar-ho tot" ja que cal donar-li un marge de temps per assumir el càrrec.

[Font: Catalunya Press, Barcelona, 14jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.