Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21jul17


Barcelona acusa Garzón de mentir sobre l'operació que va dirigir contra l'independentisme


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat en el ple d'aquest divendres una proposició de la CUP sobre l'"Operació Garzón". La proposta inclou "condemnar" l'actuació que va tenir el 1992 el jutge que la va dirigir, Baltasar Garzón, "per haver faltat a la veritat públicament" en afirmar que cap dels detinguts va denunciar tortures davant seu, "quan existeixen proves materials de la seva existència".

 

Els "cupaires" han transaccionat amb BComú el text, i en la votació s'ha tornat a dividir el govern municipal que BComú forma amb el PSC, després que en el mateix ple ja hagi votat en sentit diferent en relació al referèndum. La proposició s'ha aprovat amb el suport de BComú, el grup Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates). Hi ha votat en contra el PSC, Ciutadans i el PP.

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, considera que la proposició és "un acte de reparació simbòlic". Els socialistes no han intervingut, mentre que la líder de C's, Carina Mejías, ha criticat la proposta, al considerar que la CUP l'ha presentat amb la intenció d'"anem a burlar-nos de les víctimes del terrorisme". La portaveu del PP, Àngels Esteller, considera que la CUP "es torna a alinear amb els terroristes" amb la proposta.

A més de referir-se al jutge, la proposició manifesta el rebuig per les tortures denunciades pels militants independentistes i la seva falta d'investigació, i reparar la seva memòria; condemna "tot tipus de persecució policial patida per la militància independentista i dels diferents moviments socials i polítics de la ciutat", i que s'organitzarà aquest any un acte de reconeixement i memòria dels fets, i inaugurar una instal·lació de record.

[Font: Par Jordi Bes, Nació digital, Barcelona, 21jul17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Jul17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.