Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

07ene13


El PSC obre la porta a "reconsiderar" la seva abstenció amb tot allò referent a la consulta


El PSC ha matisat aquest dilluns al migdia la decisió que el seu líder, Pere Navarro, va anunciar durant el debat d'investidura d'abstenir-se en tot allò que es portés al Parlament referent al dret a decidir i la consulta. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha reconegut que la direcció dels socialistes han obert la porta a incomplir la seva pròpia norma en funció de quin plantejament se'n faci i de quin sigui el redactat en algunes iniciatives. "Es pot reconsiderar l'abstenció", ha dit Collboni, i ha afegit que com totes les decisions de la direcció, "aquesta també està subjecta a debat".

Segons Collboni, els socialistes creuen ara que "el més coherent és que quan hi hagi iniciatives a les que no ens en sentim ni interpel·lats perquè no és el nostre projecte polític", l'abstenció es mantingui o fins i tot s'hi pugui votar en contra. I és que quan CiU i ERC "parlen de transició nacional parlen d'independència, i al PSC no ens sentim interpel·lats", ha considerat el socialista.

Així, l'abstenció anunciada ha passat a ser, des d'aquest dilluns, un "principi general que hem adoptat a l'inici de la legislatura", però que "en funció de com es concretin algunes iniciatives és pot reconsiderar". "No és immutable. És un plantejament de sortida i que té a veure amb que en propostes independentistes no hi serem", ha explicat Collboni.

No, al Consell Català per a la Transició Nacional

Els socialistes s'allunyen cada dia més del futur Consell Català per a la Transició Nacional.Collboni ha advertit al govern que veu que l'òrgan pertany a "un guió, un pla de treball i un full de ruta que es fa pensant en la independència", i per això considera "normal que al PSC no ens hi trobin o no ens busquin". El socialista respon així a les crides que des de CiU i ERC han fet a obrir aquesta iniciativa, sorgida del pla d'estabilitat parlamentària, a altres formacions. "Ells sabran com ho enfoquen i qui volen que participi. Però nosaltres no abonarem una estratègia independentista", ha sentenciat Collboni.

D'altra banda, i preguntat per la proposta de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, d'instar al govern a demanar ja l'autorització a l'Estat per celebrar una consulta, Jaume Collboni espera que aquesta sigui "una opinió personal seva i no com a presidenta". I és que els socialistes estan cansats del "paper poc institucional" de De Gispert.

"Ja hem vist massa vegades com s'atribueix iniciatives polítiques del seu grup parlamentari o del govern, i no li toca", ha sentenciat, tot afegint que "ens agradaria que la presidència tornés a fer de presidència i adoptés una neutralitat en la política catalana".

Consell Nacional extraordinari

Colloboni també ha anunciat que el PSC ha convocat pel 2 de febrer un Consell Nacional extraordinari on aprovaran els eixos claus de la "reorientació" i el nou full de ruta polític del partit. Segons el portaveu, d'aquesta reunió haurien de sortir les bases per establir "la orientació estratègica a mig termini i el posicionament en la forma de fer política", així com les línies mestres "per assolir l'objectiu de ser l'alternativa d'esquerres a Catalunya".

En aquesta trobada del 2 de febrer, els socialistes aprovaran un document que hauria de servir de "full de ruta" als socialistes en aquesta legislatura. Serà un text "proposat per la direcció del partit i amb un procés que volem que sigui obert i dialogat amb la societat, el territori i les sectorials". "Volem que sigui col·laboratiu, obert i transversal", ha explicat Collboni. El PSC espera, a més, donar així cabuda a les veus crítiques amb la direcció que darrerament han mostrat el seu malestar amb la línia política engegada per Pere Navarro.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 07ene13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Jan13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.